Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 19. detsember 2013

Jõulukuul

on nii palju tegemisi, ei jõua blogis kohe järge pidadagi :-) Püüan siiski anda väikese ülevaate meie tegemistest. 
Meie laulukoorid ja tantsurühmad valmistuvad hoolega 2014.a. laulu- ja tantsupeoks. Segarühm Tõmba, Jüri ja naisrühm Kadaka mari said lisaõpetust tantsupeo liigijuhtidelt Helle-Mare Kõmmuselt ja Maire Udraselt. Need olid väga töised ja suure kasuteguriga õppepäevad nii tantsijatele kui Virgele. 
Külakoor ja koguduse naiskoor osalesid kooride õppepäeval Tornimäel, kus laulupeo kunstiline juht Hirvo Surva lihvis tervelt 4 tundi ühendkooride laulu "Puudutus". Veidike on veel aega ja siis tuleb astuda ülevaatajate ette. Tantsurühmade esimene eelproov-ülevaatus on 8. veebruaril, kooridel tuleb ettelaulmiseks valmis olla vabariigi aastapäeva eel. 
Neidude rühm valmistub samuti suureks peoks, seekord liikumisrühmana. Meil tuleb omandada põnevate vahenditega kavad, ettetantsimine on aprillikuus. 
Näitering on endale leidnud uue näitemängu ja harjutavad juba lava peal ringiliikumist ka. Tüki nimi on "Sulase südameraasuke". 
Igapäevaste toimetuste kõrval on meil aega ka üritusi korraldada ja teiste korraldatavatel üritustel osaleda. 
Reedel, 13. detsembril sõitsid meie koorid Kihelkonnale, et laulda IV talvelaulupeol. Alustati traditsiooniliselt Kihelkonna laululaval. Seejärel lauldi kirikus ja lõpetuseks kogunesid kõik rahvamajja, kus toimusid eraldi etteasted osalevate kooride poolt ning lõpetuseks suur ühislaulmine. Saaremaa laulupeo ilmalind Iida oli ka kohal:

Pühapäeval, 15. detsembril süütasime tuled pargi kuusel. Rahvamaja Jõulukohvikus toimetasid tublid abilised Ruth ja Margerite. Kohvikulaval esinesid noorema astme tantsutüdrukud, koguduse naiskoor ja külakoor. Aitäh teile vahvate tantsude ja kaunite laulude eest! Vallavanem Tiina Luksi heade soovide saatel liikus tuli säraküünalde abil rahvamajast parki ja jääb sinna küünlapäevani. Jõulukohviku esinejaterivi lõpetas ansambel Häälemaa. Väga hea kontsert oli, kodune, sõbralik, ilusate lauluseadete ja väga heade muusikutega. 
Esmaspäeval, 16. detsembril lõpetas muusikakool selleks aastaks oma tunnid. Jagati tunnistusi ja peeti jõulupidu. Väike kontsert kuulus asja juurde. Esinesid põhiliselt ansamblikoosseisud - kitarristid, plokföödikvartett, poiste lauluansambel ja segaorkester. 
Oli ka kaks sooloartisti. Margerite esines kitarripalaga. 
Jõuluvana esines pakikandjana ja pakiandjana. 
Kauneid Jõule, muusikakooli pere, kohtume uuel aastal! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar