Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

kolmapäev, 5. märts 2014

Küünlakuu tegemised

Meie taidlejatel oli veebruari lõpus nii tihedalt tegemist, et pole olnud aega blogisse kirjutada. Aga nüüd siis veidike tagasi vaatamist. 
Reedel, 21. veebruaril tantsis meie naisrühm Kadaka mari Kuressaares Kallemäe kooli filiaali aktusel. Annika kutsus ja meil oli heameel neile rõõmu valmistada. Ühiselt tantsisime ka, toredat tantsumängu "Mu isamaa armas". Kallistatud saime ning siirast vaatamisrõõmu. 
See vabariigi sünnipäeva-eelne nädalavahetus oli töine lauljatele. Nii koguduse naiskoor kui külakoor osalesid laulupeo esimeses eelproovis. Kõigepealt tegid ülekuulajad Raul Talmar ja Kaspar Mänd 3 tundi tõsist tööd laulupeo repertuaari korrastamise ja puhastamisega. Seejärel pidid kõik koorid ükshaaval ühe liigilaulu ka ette laulma. Laulu pealkirja nimetasid ülekuulajad siis, kui koor oli end juba üles rivistanud. Naiskoor esitas P. Ripsi laulu "Aeg" ja külakoor pidi ette kandma V. Tormise "Pulmaliste saabumise". Hästi läks, tagasiside oli rahuldav ja II eelproovi kutsuti ka :-) 
Külakoor ja naiskoor ühiselt luuletamas
Esmaspäeval, 24. veebruaril tähistasid meie taidluskollektiivid riigi sünnipäeva omavahelise mõõduvõtmisega lauamängudes ja loomingulistes ülesannetes. Kusjuures loominguliste ülesannete täitmises olid kõik väga head. Iga kollektiiv sai paberilehe, kus kaks luuletust. Esimene luuletus oli kõigil erinev. Teise luuletuse tekst oli kõigil küll ühine, aga ette pidi iga kollektiiv selle kandma eriilmeliselt, kes sosinal, kes haigutades või hädaldades, kes hästi valjusti. Põnevad lahendused olid, isegi lavalist liikumist sai näha.
Segarühm loeb haigutades luuletust
Viktoriin koosnes üldkultuurilistest küsimustest, eriti laulu- ja tantsupeo teemal. "Tuljaku" kohta oli kohe mitu küsimust, sai kontrollitud nii laulu kui tantsu. Lauamängudeks jäi ka aega. Mängisime kabet ja tähekabet, mängu, mille nimeks A-st Ü-ni, kirbumängu ning jengat. Tore oli. Ja pisut vaheldust iganädalastele proovidele oli väga vaja.
Naisrühma neiukesed loevad üles kõik lapsed, kes neil majas elavad
Nüüd jätkub taas argipäev. Näitering valmistub esietenduseks (mai algul), neiud tantsupeo ülevaatuseks (märtsis) ning ülejäänud kollektiividel seisab ees veel II ülevaatus. Jõudu!
Misiganes auastmes Vaido nõuab reamehelt aru:
Prigadi-pragadi, kus sa käisid?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar