Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 23. märts 2015

Lõbusad seigad esinemistel

Nädalavahetus oli meie segarühmale ja näiteseltskonnale tegus. Reede õhtul esines Tõmba, Jüri tantsukavaga Nautica restoranis rootslastest seltskonnale. Nagu ikka, ei või iial tehnikale kindel olla. Kohapeal olev muusikariist luges meie kirjutatud plaati veidi isepäiselt, mõnikord lisas omatahtsi tempot, mõnikord tegi väikese "hüppekese", jättes muusikas paar takti vahele. Ühe tantsu saateks pidi tantsujuht Virge ise kaasa laulma, et tants tantsitud saaks :-) Aga tore oli. Ja ma nägin, et tantsija kuulab ikka muusikat väga tähelepanelikult ja mõistab õigeid liigutusi teha. Väga tore oli ja rootslastest seltskond elas meile nii soojalt kaasa. 
Näiteseltskond Torgus
Pühapäeval sõitis meie näiteseltskond Torku, et sealses kogukonnamajas etendada juba kümnendat korda lustimängu "Sulase südameraasuke". Ja oh seda üllatust, kui Vaido oma kostüümikasti avas! Me olime Kärla rahvamajast kaasa toonud ka ühe kena priske põldhiirekese :-) Nagu Vaido ise kommenteeris, reageeris ta sellele avastusele nagu "tüüpiline naine" - kiljatus ei olnud mehine. Õnneks ei olnud läheduses ühtegi lauda ega tooli, kuhu ta ärevusega ronida oleks saanud :-) Hiirekese jätsime Sõrvemaale.
Laadalised on popsi õuele jõudnud
Etendus ise läks ka korda. Aprillikuus sõidab meie näiteseltskond Provintsiteatripäevadele, mis sel aastal toimuvad Kõmsis. Kui hästi läheb, siis viime oma hiired ka sinna. 
Selline kena garderoob näitlejatele :-) Piltlikult selgeks tehtud, kuspool riietuvad naised, kuspool mehed :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar