Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 17. märts 2015

Segarühmade kevadpäev

Saare maakonnna segarühmadel on traditsiooniliselt märtsikuu algul kevadine õppepäev. Kuna juunikuus toimub Saaremaa tantsupidu, siis treeningosas tegelesime tantsupeo tantsudega. Üle said vaadatud ja ühtlustatud Ullo Toomi "Kosjatants", eelmise suve suurpeo tants "Tantsime aissa" (E.Jakobson) ning meie oma autorite tantsud "Autojuhtide polka" (H.Allik) ja "Meite mehed ja mammatütred" (A.Salong). 
Kõik kevadised segarühmade päevad on lõppenud toreda tantsu ja tralliga. Nii ka seekord. Õhtusel kontserdil esitas igaüks ühe kodus ettevalmistatud kavakese. Meie ei esitanud, sest kodus ettevalmistatud kava tuli asjaolude sunnil käigupealt ümber vahetada hoopis teise kava vastu. 
Muidugi oli kohal ka pillimees Mihkel Mereäär. Kui Mihkel pillimängimisest puhkas, siis vastasid rahvatantsijad Taritu Toivo koostatud viktoriiniküsimustele. Seal ei olnud seinast-seina küsimusi. Küsimused puudutasid üksnes rahvatantsu :-) Tõmba, Jüri teadis teistest pisut rohkem (1 punkti jagu) ja kuulutati võitjaks :-) 
Tore päev oli, nii nagu see segarühmade kohtumisel tavaliselt ongi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar