Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 8. jaanuar 2016

Öösel Kõrkküla seltsimajas

MTÜ Paadla Kandi Seltsi projekt kutsus nüüd juba kolmandat korda koolilapsi koolivaheajal ööseks Kõrkküla seltsimajja. Seekord kogunesime 28. detsembri õhtupoolikul. Kokku tuli meid 15 osalejat.
Kõigepealt seadsime oma magamispesad sisse ja seejärel panime üheskoos paika ajakava. Mida me siis ette võtsime? Esimeseks tegevuseks oli enda portree joonistamine pea peale asetatud papptaldrikule. Tulemus oli päris naljakas.
Seejärel suundusime taskulampide valgel väikesele retkele Kassiku talu maadele, vana kabeli künkale, kuhu legendi järgi Suur Tõll tahtis kirikut ehitada. Siis asusime Kõrkküla seltsimajas rahvastepalli lahinut pidama. Tõmbasime teibiga piirid põrandale ja läks lahti.
Kell 19.30 läksid tüdrukud kööki ning poole tunni pärast ootas kõiki kulinaarne üllatus õhtusöögi näol. Virge Varilepp tuli meile külla pärast segarühma tantsutrenni, nii kella üheksa paiku õhtul. Virge tõi kaasa mõned rütmilised tegevused ja mängud.
Lahedaim ülesanne oli muusikasse lavastada pantomiimina Punamütsikese muinasjutt. Kärla kooli 8. klassi neiu Gabriela oli tegevuse juht ja lavastaja. Selle ülesandega tulid lapsed väga hästi toime. Õhtusse mahtus veel erinevaid seltskondlikke mänge, mis nõudsid nuputamist, kiirust ja osavust.
Südaööl tuli küünlavalgel ettelugemisele õhtujutt. Kuna oli jõulude ja nääride vahepealne aeg, siis oli jutt päkapikk Ville kümnest kingitusest jõuluvanale.
Öörahu algas osalejatele kell 2 öösel, päriselt saabus uni vast pool tundi hiljem. Ja ööpimeduses liikusid seltsimajas ..., ei, mitte päkapikud ega hiired, vaid ulakad tüdrukud, hambapastatuubid käes. Ega neil nüüd väga hästi see kavandatud ulakus välja ei tulnud, sest Maret oli see, kes plikad vahele võttis ja tehtud sodi ära koristama pani. 
Hommikul oli uni kõigil nii hea, et äratus tuli teha päris valju häälega. Kiiresti oma pesad korda, soe juustusai hammaste vahele ja kodu poole. Järgmisel korral kohtume kevadisel koolivaheajal. 
Maret Metsmaa, projekti juht 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar