Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 6. veebruar 2017

Kõrkkülas tähistati küünlapäeva

3. veebruaril tähistati Kõrkküla seltsimajas küünlapäeva.
Esineb Sõmera Kodu lauluansambel Krista Aaviku juhendamisel
Vanade traditsioonide kohaselt tähistab küünlapäev saarlastele jõulude lõppu. Mehed on jõulude ja nääride ajal küll ja veel ringi räntsinud ning küünlapäeval panid nüüd naised piduriided selga, läksid külla või kõrtsi. mehed pidid kodus naiste tööd ära tegema. Kohustuslik oli naistel ka küünlapuna joomine, mis pidi tagama kena punapõsise väljanägemise. Küünlapäevani oli Kõrkküla seltsimaja saalis jõulukuuskki veel haljas ja pidurüüs.
Tantsib Sõmera tantsutrupp, tantsuringi kutsuti ka pealtvaatajaid
Kenasti kaetud pidulaua taga oli prouadel võimalus omavahel juttu veeretada ning vaadata-kuulata esinejaid Sõmera Kodust. Prouadele seltsiks oli ikka paar meeshinge ka kohal. Sõmera Kodu näitlejate, lauljate, tantsijate etteasted olid lõbusad ja liigutavad.
Kepsakas Sõmera Jõulusokk ansambli saatel tantsuhoos
Nende ettekantsud näidend tuletas meelde päkapikuaega ja jõuluvana ootust ning laulude-tantsudega rändasime üheskoos talvest kevadesse, tehes peatuse ka saabuval Eestimaa sünnipäeval. Kenade ning armsate etteastete lõppedes oli kurb kuulda muremõtteid Sõmera Kodu taidlejate suust, et nad peavad varsti oma kodust, Sõmeralt, ära minema.
Prouad-härrad küünlapäeva kohvilauas Sõmera Kodu taidlejate esinemist nautimas
Maret Metsmaa
MTÜ Paadla kandi Selts

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar