Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

laupäev, 30. september 2017

Noortebänd Sügisjämmil

Täna hommikul laadis meie noortebänd oma pillid bussi ja sõitis koos Lümanda omadega Tornimäele, et osa saada Saaremaa bändikooli Sügisjämmist. Kohale jõudes jagunesime erinevatesse õpitubadesse, kus kolme tunni jooksul õpiti kolme laulu partiisid.
Jakob osales Ain Kivilo poolt juhendatavas basside õpitoas
Ega need lihtsad polnud. Taukari "Segased lood" sai päris ruttu läbitud, lugu ju kõigile tuttav. Tõnis Mägi poolt kuulsaks lauldud "Veenus" vajas juba palju rohkem pingutust, etteruttavalt peab aga tunnistama, et kontserdil oli see kõige parem esitus.
Trummiõpetaja Tenno Lauri püüab rütmipilti selgeks saada, Märten kuulab tähelepanelikult
Kolmandaks lauluks oli valitud "Mamma mia", Itaalia diskopala, nagu projekti üks eestvedaja Martti Nõu ütles.
Sünteka õpitoas tegutses õpetaja Kairit Levit, kes oli leidnud üpris värvika õpetamisviisi :-)

Mikk osales ka jämmil, tema oli kitarritunnis Toomas Tangu õpirühmas.
Aga nende näpud liikusid nii kiiresti, et ei jäänudki pildile :-) 
Lõunasupp söödud, kogunesid kõik väikesed muusikud Tornimäe rahvamaja suurde saali ühendprooviks. Õppepäev lõppes toreda kontserdiga, kus lisaks ühendbändile oli teisigi põnevaid esinejaid. Kairit ja Toomas Duo, Vello, Raahel, Mustjala noortebänd ja Soome muusikaõpetajatest just selleks korraks kokkuklopsitud koosseis. Tore päev oli ja ootame huviga uuel aastal algavat bändikooli projekti, mis seekord tuleb soomlastega kahasse. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar