Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 26. juuli 2011

TeateTants tuleb Saaremaale

Selle aasta augustikuus saab teoks suur TeateTants mööda Eestimaad. Saaremaale jõuab teatepulk 25.08. hilisõhtul ja liigub Muhu- ning Saaremaa tantsijate kaasabil 26.08. õhtuks Triigi sadamasse, et liikuda Hiiumaale.
Kärla tantsijad on registreeritud TeateTantsule nimetuse all KärlaKärg. Meie tantsutee pikkuseks on 3 km ja see tuleb tantsupaaride vahel ära jagada. Saaremaa tantsutabelis oleme õige lõpus. KärlaKärg saab teatepulga Leisbergilt (Leisi valla segarühm) reedel, 26.08. kell 17.05 (umbes-täpselt) ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis anname 3 km pärast teatepulga üle Sõlusele (Leisi valla naisrühm) kell 17.41. Sõlus ongi viimane rühm, kes tantsitab teatepulga Triigi sadamasse.
TeateTantsu teatepulgaks saab olema mälupulk, millele saab iga TT-s osalev kollektiiv jäädvustada oma ajaloo, traditsioonid, ning lisada ka foto- ja videomaterjali. Kõik TeateTantsuga kogutud mälupulgad antakse Eesti Rahvaluule Arhiivi hoiule. Ka meie täidame oma mälupulga meie tantsutegemistega. Jäädvustatud saavad kõik täna tegutsevad kollektiivid - segarühm Tõmba, Jüri, naisrühm Kadaka mari, lasterühm ja neidude rühm. Koha meie mälupulgale saab ka noorterühm, kes tantsis aastatel 2003-2007.
Üleskutse: kõik, kes on huvitatud osalemisest TeateTantsul, pöörduge aga julgesti Virge poole ja pange ennast kirja. KärlaKärg tantsib teadet selliste toredate eesti tantsudega nagu Mustlasepolka (hüppajapolka), Kupparimuori, Raabiku, Savikoja venelane ja Marsspolka. Ega need nüüd nii polkad ka ei ole, nagu pealkirjadest välja lugeda võiks. Olen valinud tantsud ikka selle mõttega, et tantsija saaks ka hinge tõmmata, et siis jälle polkatuuri teha :-) Tantsud ei ole keerulised, aga nõuavad ikkagi pisukest tantsuoskust. Tantsutunnid TeateTantsude õppimiseks toimuvad augustikuus, jälgi infot blogis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar