Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 2. märts 2012

Vastlaliug Kõrkkülas

26. veebruari keskpäeval kogunesid Kõrkküla lapsed koos isade-emadega jaanituleplatsile vastlasõitu tegema. Tuisune ilm sundis kiiresti-kiiresti end liigutama, et ruttu sooja teetassi juurde saada.
Esimene ala oli kelguteatesõit, mis pühendatud Eesti filmi 100. aastapäevale. Laps kelgul oli postiljon, kes paraja vahemaa taha asetatud kübara seest oma võistkonnale kirja tõi, milles mõistatamiseks "killud" eesti mängufimidest. Kelku mõistagi vedas täiskasvanu. Unustamatud ütlemised mõistatamiseks olid filmidest "Mehed ei nuta", "Suvi", "Kevade", "Viimne reliikvia", "Nukitsamees".
Teisel võistlusalal vedasid lapsed kelgul ümber tähise "härra Vastelit". Täiskasvanud pidid vastasvõistkonnana sama vahemaad läbima tillukestel suuskadel. Suusastiili valik oli vaba. Laste võistkond oli ammugi finiis, kui vanematel veel kaks vahetust sõita jäi. Järelkasv tegi vanematele ära.
Viimane võistlusala pakkus võimalust kihutada. Kelgul istuvat last tuli emal-isal teatevõistluses kiiresti ümber tähise vedada. Võistluse põhitähelepanu tuli pöörata kelgul istuvale kallile koormale, keda mitte ei tohtinud ära kaotada.
Vastlapäeva põhiülesanne oli ära süüa suur hulk vastlakukleid. Sooja teed pakkusid Janne Mesila, Maret Metsmaa ja Maret Toop. Vastlapäevaliste linad voodis on uuel aastal kindlasti ülipikad!
Maret Metsmaa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar