Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

esmaspäev, 17. detsember 2012

Kärla vald jagas preemiaid

6. detsember, Kärla valla lipupäev. Tähistatakse seda päeva piduliku aktusega alates 1998. aastast, mil jagati ka esimesed Kärla valla preemiad. Tollal kandis see nimetust Kärla valla Peeter Süda nimeline muusikastipendium ja oli 2-osaline. A-osa anti tunnustatud orelikunstnikule ja B-osa meie vallast pärit muusikainimesele. Hilisematel aastatel on preemiat ja nimetust laiendatud ning nüüd on võimalik kandidaate esitada 3-le nimetusele täiskasvanute kategoorias ja 3 noortepreemiale. 
Sellest aastast sai lipupäev veel ühe traditsiooni juurde - hommikul kutsutakse kõige nooremad vallakodanikud koos oma vanematega Kärla lasteaeda oma elu esimesele vastuvõtule - lusikapäevale. Traditsioon ise on meie vallas juba mitu aastat kestnud, kuid nüüd saab ta endale kindla kuupäeva  valla lipupäeval. Neid uusi ilmakodanikke meil esialgu veel jagub, sel aastal oli kutsutuid 13.
Õhtupoolikul olid kõik oodatud Kärla koolimajja lipupäeva aktusele. Tavapäraselt tunnustati tublisid koolilapsi eduka esinemise eest aineolümpiaadidel ja nende juhendajaid. Volikogu ja vallavalitsuse tänukirja said suvise suurürituse "Kärla koolimaja 100" tublid organisaatorid, Viidumäe mängude ja Kärla Ralli korraldajad ning muudel aladel silmapaistnud tegelased.
Tänukirja ja preemia said ka selleaastased "Kodu kauniks" konkursi võitjad: Ruunakoppel Paevere külas kui parim külaosa ning Lepajõe talu Kõrkkülas (Lily ja Aivar Väli) kui parim elamu.
Noortepreemiaid anti sel aastal välja kaks - "Aktiivne noor" Katariina Õunpuu ja "Hea sportlane" Stella-Liisa Lõhmus. Täiskasvanute preemiad pälvisid Katrin Mesila (hariduspreemia), Maive Õispuu (kultuuripreemia) ja Urmo Talistu (spordipreemia).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar