Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 19. aprill 2013

Vokaalide päev

Laupäeval, 13. aprillil oli Kärla rahvamajal esmakordselt võimalus võõrustada meie maakonna vokaalansambleid. Toimus traditsiooniline vokaalide päev. Osalema olid tulnud Salme valla ansamblid Sõstrad (juhendaja Veikko Lehto), Leedikiri ja CatVilMar (Karin Pulk), Laimjala Vallatud Kurvid (Ilvi Pihl), Lümanda trio ning Kihelkonna Collecta (Ülle Reinsoo), külalisansambel Simara Tabiverest (Liia Koorts) ja võõrustajarollis Kärla külakoor. Pisut kuulajaidki mahutasime oma väikesesse saali kenasti ära.
Meie uhiuus vallavanem Tiina Luks tervitas kohaletulnuid ja soovis ansamblitele okka kurku. Kõigi esinejate hääled aitas helisema laulda Anita Kangur ja tema dirigeerimisel tegi oma etteaste Kärla külakoor.
Siis läks õhkkond veidi ärevamaks. Ansamblid olid seekord saanud koduseks ülesandeks leida meie rikkalikust kultuuripärandist üks rahva(lik) laul ja see võistlemise ettekäändel kõigile ette kanda. Kuulda sai eestlaulmisega setu laulu, räpi sugemetega külavahelaulu, huvitavaid seadeid lastelauludele ja uuemat riimilist rahvalaulu kapelli saatel. Esitusele tuli ka kaks ringmängulaulu. Etteasted olid kõik omanäolised ja toredad ja neid kuulasid-vaatasid hindavalt Harri Kõrvits, Krista Lember ning Maret Metsmaa.
Suure auhinna omanikuks sai rahvapilliorkester Sõstrad laulu "Tarto liina lõbumaja" lavaküpse esituse eest.
Veidi väiksem auhind läks Kihelkonna koguduse ansamblile Collecta "Üks jahimees läks metsa" toreda seade ja kooskõla eest.
Kontserdi teises pooles esitasid kõik ansamblid nn rõõmulaule, mida väga kõrgelt hindasid kõik kuulajad. Oli üks tore laupäeva pärastlõuna toredate inimeste seltsis. Aitäh teile kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar