Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 14. mai 2013

Kõrkkülas mängiti emadepäeval Väikest Nõida

"Mängime Väikest Nõida" - sellise etenduse tõid Kõrkküla lapsed vaatajate ette emadepäeval. Näitemängu kirjutas kokku Maret Metsmaa ja lavale seadis Tiina Luks. Kõigile tuttavad tegelased mängisid elavaks Kelly Grahv (Väike Nõid), Lauri Sepp (kaaren Abraksas), Laura Leppik (piksenõid Rumpumpel), Robert Luks (Ülemnõid), Liisi Leppik (Rohunõid), Darelyan Pähn (Soonõid), Lisandra Roos (Tuulenõid), Egert Villak (Põuanõid) ja Emmariin Roos (Tuulenõia Õde).
Väike Nõid, kes on alles 127-aastane, on tõeliselt noor selleks, et koos suurte nõidadega Walpurgi ööl Blocksbergi mäel tantsu vihtuda. Ülemnõia ülesandel peab ta ühe aasta jooksul heaks nõiaks saama, siis kutsutakse ta nõianõukogu ette, kes Väikesele Nõiale eksami korraldab ning tema nõiaoskusi hindab. Muidugi sekkub Väikese Nõia heaks nõiaks tunnistamisse kiuslik piksenõid Rumpumpel. Mida siis teeb Väike Nõid, kui tema aasta jooksul sooritatud head teod nõianõukogus hoopiski halbadeks tunnistatakse? Muidugi korraldab ta ühe vahva Walpurgi öö, nõidudes nõialõkke süütamiseks kohale kõikide suurte nõidade nõiaraamatud ja -luuad.
Kuna suurte nõidade nõiaoskustel on sellega kriips peal, jääb neil üle ainult kurvalt laulda:
Mu nõiaraamatul on lõpp ja luuda ka ei ole,
mu olevik on kehvake ja tulevik on kole...
Oh nõid, sa uuri füüsikat, elektrit, aurumasinat,
oh nõid, sa mine kooli, oh nõid, sa mine kooli...
Pealtvaatajate arvamused etendusest.
Linda: "Tore oli!"
Vanaema Mirjam: "Nii kena oli lapsi vaadata."
Ema Helle ja isa Raigo: "Tore oli! Järgmise korrani! Tehke midagi koos isadega ka!"
Maret ja Tiina: "Lapsed olid tublid, kohusetundlikud ja mängulustist haaratud. Vahvad olid!"
Virge: "See on siis nüüd teine lastetükk Paadla Kandi Seltsi poolt. Loodan, et see saab tavaks ja mõne aja pärast ongi olemas pidevalt töötav laste (näite)ring. Minul on selle üle vaid heameel."

Maret Metsmaa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar