Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

neljapäev, 9. mai 2013

Talgunädal Kõrkkülas

I. Talgud Kõrkkülas algasid juba 29. aprillil, kui naispensionärid riisusid puhtaks Kõrkküla seltsimaja ümbruse. Toimekatele naistele suur aitäh! Toimekad olid Õie Sepp, Linda Kesküla, Viive Arus, Hilja Püüding, Ene Metsmaa.
II. Sama päeva õhtul kogunes järgmine naiste punt seltsimajja kardinaid õmblema. Kipi Rain oli juba varem üles pannud kardinapuud, mis nüüd ootasid kangaga katmist. Naised tõid kodust seltsimajja kaasa kokku 3 õmblusmasinat, kääre, mõõdulinte, mõtteid ja kavandeid. Tegijate meeskonnas olid Ulje küla Tiigi majast Terje ja Kati, Paeverest Nisumaa talust Piret, Kõrkkülast Kopli Maret, Kaasiku-Jakobi Maret ja Kohu Tiina. Aru sai peetud ja mõõdetud oma 11 korda, enne kui käärid kangasse lõime. Ning siis alustas meie "manufaktuur" tööd. Kati mõõtis ja lõikas. Kassiku Maret pressis ja triikis. Nisumaa Piret muudkui õmbles. Kopli Maret pidas kogu tegevuse üle õiget kurssi, sest tema just kipsist vabanenud käsi ei lubanud veel suurt liikumist. Õhtuks kell 23 oli seltsimaja saal ja koridor saanud uued kardinad.
III. 4. mail üle-Eestilisele talgupäevale kogunes meid koos lastega Kõrkküla lõkkeplatsile kokku 24 talgulist. Kõige nooremad talgulised olid alles vankris. Riisusime puhtaks lõkkeplatsi. Mehed kaevasid läbi võrkpalliväljaku liiva, seadsid paika väljaku võrgu ja kiiged lastele. Lõkkeplatsi varjualusele triibutasime Kärla triibu motiivides aknad. Lapsed triibutasid kärla-triibuliseks ka kaablirullide alused, mis lõkkeplatsil lauda asendava toetuspinnana kasutusel. Noored talgulised tegid prügikolliretke lõkkeplatsilt Kõrkküla bussipeatuseni ja tagasi. Retke käigus korjasid nad prügist. puhtaks külatee ääred. Oli kaunis kevadpäev. Päike küttis kuumalt. Talgulised said näole ja kaelale selle kevade esimese päikesepõletuse. Olime oma plaanitud töödega graafikus ning kell 13 oli aeg talgusuppi süüa. Maitsva ja tummise hernesupi keetis Õie Sepp. Lapsed said magustoiduks "Teeme ära" staabist stardipaketi šokolaadid. "Teeme ära" Eestimaa staabist tervitati ja tänati kõiki meie talgulisi kell 13.30. Talgufotograaf Piret Maidle jäädvustas meie tegemised fotokroonikasse. Aitäh kõigile, kes osalesid! Olime tublid ja töökad.

Maret Metsmaa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar