Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

reede, 3. mai 2013

Nõidade vaheline värk

Teisipäeval, 30. aprilli õhtul liikusid Kärla vahel ringi nõidade kambad. Mitte niisama sihitult, vaid uurisid veidi paberit, mis neil käes oli, ja juba nad teadsid, kuhu minna. Teoks sai traditsiooniline kevadine matkatakistusrada.
Takistused rajal ei olnud füüsiliselt rasked, aga nõudsid veidi nutikust, teadmisi ja meeskonnatööd. Näiteks pidi kinniseotud silmadega nõid slaalomirajal luuaga "puru" pühkima, saades juhtnööre oma kaaslastelt. Tuli 5 minuti jooksul ajalehepaberist võimalikult pikk kett meisterdada ja teadmisi nõudvatele küsimustele vastata. Näiteks: kas teie teate, mis värvi on jääkaru nahk või missuguses eesti lastelaulus saavad kõik tegelased surma? [Vastused saad teada, kui viitsid selle jutu lõpuni lugeda.] Ühes punktis tuli nõiakestel üks vägev kihiline jook valmistada. Ka see nõudis teadmisi, nimelt ainete tiheduse kohta. Kui tegid vales järjestuses või kiirustades, ei tulnud asi kuidagi välja. Õhtu lõppes nõidadele lauluvõistlusega.
Vahvad nõiakambad, toredad hindajad-abilised ja peanõid Minna - aitäh teile kordaläinud õhtu eest!
Tulemused.
Üldvõidu saavutas kamp nimega Vallamaja (Birgit, Piret ja Tiina).

Teise positsiooni võttis 8. klass (Arne, Marc, Krõõt ja Laura).
 
Kolmandaks platseerus Nõiaudu (ehk Kadaka mari koosseisus Eidi, Ülle, Ene, Riina).

Neile järgnesid Algajad (Triinu-Liis, Kaisa, Emili ja Toomas), 7. klass (Oskar, Kevin, Joonas ja Märt), neidude rühm (Ruth, Henrika, Aili, Margerite), 5. klass (Lucia, Joosep, Karl-Erik ja Joonas) ning 6. klass (Aleks, Sander, Henry ja Raul).
Pikima luuaviske tegi 8. klass (13 m 25 cm). Puru pühkimise eest kinnisilmi kogusid kõige rohkem punkte Algajad ja parimat meekonnatööd tegid Algajad, Vallamaja ning Nõiaudu. Viktoriinis teadis kõige rohkem õigeid vastuseid Nõiaudu (nad teadsid, et jääkaru nahk on must ja lastelaul, kus kõik tegelased hukkuvad, on "Uhti-uhti, uhkesti", või siis ka "Viisk, põis ja õlekõrs") ja nemad valmistasid ka pikima paberketi (3 m 46 cm). Nõiajoogi valmistamise eest sai täispunktid 8. klass ja lauluvõistluse võitis Vallamaja. Mulle meeldib olla nõid, vähemalt üks kord aastas :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar