Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

pühapäev, 5. juuni 2016

Laupäev = laulupäev ja tantsupäev

Naiskoor Kargell 
käis laupäeval, 4. juunil Pärnus üle-eestilisel nais- ja neidudekooride laulupäeval "Üle Maarjamaa". 

Segarühm Tõmba, Jüri
Foto Tambet Allik
laupäev möödus Taritus, kus toimus tantsupüha Linda Lahe mälestuseks ja rõõmuks. Päev oli lausa 4-osaline.
Foto Tambet Allik
Alustasime "Kosjatantsu" võistutantsimisega. Laureaadiks ei valitud, aga esinesime hästi. "Kosjatants" oli muuseas Linda lemmiktants. Seejärel osalesime pingi avamisel, see on nüüd siis Linda mälestuseks ja väsinud jalgade rõõmuks.
Väga uhke on istuda Linda pingil, eriti pärast "Vanaisa polkat" .-) 
Suppi veel ei pakutud. Enne tuli läbida tantsumaraton "Mosaiik". Kõik tantsupühal osalenud rühmad esitasid kronoloogilises järjekorras Eesti tantsupidudel tantsitud tantse. Tantsupeo aasta loositi igale rühmale juba sügisel ja rühm võis siis vabal valikul tantsu valida. Meile sattus 1999. aasta, "Talisamani tantsud", mis oli ühtlasi Tõmba, Jüri esimene suur tantsupidu.
Ja just niimoodi meite vanaisad tantsivadki, kauni kõrge jalakaarega :-)
Pildil on tantsuhoos Ain ja Ene
Tantsuks valisime Helju Mikkeli "Vanaisa polka". Suur mosaiik lõppes ühises tantsuringis, kõigepealt Oige ja vasemba ning lõpuks loomulikult "Tuljak".
Terve vald oli kokku aetud...
Nüüd anti meile suppi ka, väga maitsev oli. Tantsupüha viimane ehk neljas osa oli disko koos Retrokiirabiga. Äge! Meie oleme rahul. Ja muidugi sai pidevalt õnnitletud 80-aastast Lenderit! Palju õnne veelkord!   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar