Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

teisipäev, 15. august 2017

Kärla SuveTriip 1 - Kodukandilood

Lapselapsed on jõudnud vanaema-vanaisa juurde maale
Sel suvel sai teoks vabaõhuetendus Kärla-mail Kogula külas. Etenduse kirjutas ümbruskonna legendidest ja ajaloost inspiratsiooni saanud Viimiku talu peremees Sven Aavik.
Esiplaanil autor ja lavastaja Sven Aavik
Peategelasteks on maale vanaema-vanaisa juurde suvevaheajale saabunud Mikk ja Liisi ning Narva koolipoiss Sergei. Üheskoos võetakse ette rattaretk, et näha oma silmaga kohti, millest vanaisa nii põnevalt on rääkinud. Etenduse kolm vaatust toimusid erinevatel mänguplatsidel. Külastaja sai pea terve Viimiku ala läbi kõndida. Ja seal õues on, mida lisaks vaadata.
See koduvärav on juba mitu aastat oodanud just sellist suveetendust
Mõlemad mängukorrad läksid täissaalile, ka ilm soosis meid. Siit siis esimesed tänusõnad Ilmataadile :-) Järgmised tänusõnad lähevad lahkele pererahvale - Sven ja Liivia Viimikult. Et te meid ikka välja kannatasite :-) Lisaks lava kujundamisele, ehitamisele ja teksti kirjutamisele suutis Sven ka näitseseltskonda ohjeldada, neile oma mõtted ja ettekujutused selgeks rääkida.
Lavastust aitasid ilmestada helindaja Urmas Rämmal ja rekvisiitide-dekoratsioonide meister Paul Aav.
Pauli meisterdatud koduloomad
Tänusõnad kostüümide laenutamise eest lähevad Salme rahvamajale, Kuressaare Ametikoolile ja Kuressaare Linnateatrile.
Vene sõdurite grupiselfi
Etendust aitasid veelgi ilmekamaks muuta Teeääre Tall (Liisi von W) ja Oti Ralliklubi (Ivar Tänak). Ja muidugi minilaat, kus sai näha-osta kohalikku käsitööd ning söögipoolist.
Naabrinaised laotasid oma näputööd Viimiku kiviaiale
Kärla rahvamaja perenaisena on mul eriliselt hea meel oma näitseseltskonna, tantsurühm Tõmba, Jüri ja karmoska-neiu Astridi üle. Te pakkusite vaatajale oma osalusega kolm toredat pühapäeva. AITÄH KÕIGILE OSALISTELE!
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar