Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Kuressaare Linnaorkester

Kuressaare Linnaorkester

reede, 5. juuni 2015

Maakad linnas

Üheskoos pildile :-)
Neljapäeval oli meie segarühmal Tõmba, Jüri võimalus koos linnanaistega ehk siis naisrühmaga Kadrid tantsida avatuks suvised Veski õuesimmanid.
Ühises sõõris said tehtud esimesed tantsud
Juba mitmendat suve korraldab Kuressaare kultuurikeskus koostöös Saaremaa Veskiga suvistel neljapäevaõhtutel rahvakultuurikollektiivide kontserte. Kontserdid on pealtvaatajatele tasuta, igal neljapäeval on üks või kaks erinevat tantsu- või pillirühma oma kava esitamas. 
Tantsuplats on küll ebaühtlane, aga püsisime tempos :-)
Olen Kadridega ka eelnevatel aastatel neist simmaneist osa võtnud, seetõttu saan julgelt väita, et need õhtud pakuvad rõõmu nii kohalikule elanikule kui Saaremaa külastajale. Selle simmani üks võludest on ka see, et kogemata mööda jalutav inimene jääb seisma ja vaatama.
Simmanil tantsivad kõik, ka pealtvaataja
Eilset simmanit soosis ka ilm, oli soe ja päikesepaisteline, vaatajat küll veidi vähevõitu, aga see-eest tagasiside väga positiivne. 
Tõmba, Jüri vahutava õllekapaga .-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar