Meil kõigil on elu ja aeg ja lugu, sellest elu jooksul saab ajalugu; inimelu jaoks vaja on elumaja, rahvamelu jaoks vaja on
RAHVAMAJA -
ka see pole elu- ja ajaloota ja aegu uskudes tulebki loota, et ikka ja alati läbi aja kooskäimise kohta on tõepoolest vaja -
see peab olema soe ja sõbralik maja - rahvale rajatud
RAHVAMAJA.
Kuni veel kestab külakutuur,
seni väikese rahva vaim püsib suur.

(Virve Osila)


Teater

Teater

reede, 27. aprill 2018

Kadaka mari kultuurireis

Kadaka mari pärast kontserti Heimtali rahvamaja laval poseerimas
Möödunud nädalavahetusel külastas naisrühm Kadaka mari Viljandimaad. Põhieesmärk oli jõuda naisrühm Viljandi sünnipäevakontserdile Heimtali rahvamajja.
Selline vana hõnguga saal ja lava
Kingituseks võtsime kaasa kaks hoogsat tantsu ning igale sünnipäevalapsele Tohvi Pauli valmistatud tarkuselinnud. Heimtali rahvamaja asub kõrvuti muuseumiga, mis kunagi kuulus tekstiilikunstnik Anu Rauale. Kui kontsert ja esimene osa seltskondlikust poolest tehtud sai, võisime pisut aega veeta muuseumis ja tutvuda sealse rikkaliku koguga. Tegelikult saime vaid teadmise, et seal on, mida vaadata ning oma käega katsuda. Põnevat on sealsetes kogudes palju.
Koolilapsed :-) 
Pühapäeva hommikul jalutasime Viljandi Lossimägedel ja otsisime välja parimad paigad suviseks folgiks.
Kevadine kiigekatsumine
Loomulikult vaatasime üle ka Virge kunagise kooli - Viljandi kultuurikooli hoone. Selle ülesvuntsimisega tegeletakse ning maja saab jälle uue elu. Peaaegu tunni veetsime Paul Kondase muuseumis. Sealses väikeses hoones oli nii palju erinevaid näitusi välja pandud, et võttis silme eest kirjuks. Põhjalikud teadmised saime kunagise kooliõpetaja ja naivistliku suuna esindaja Kondase loomingust. Sellega meie kultuurireis veel ei lõppenud. Pärnus nautisime kohaliku tantsurühma Tuurit-tuurit sünnipäevakontserti. Muljed olid väga positiivsed ja Saarele tagasi jõudes ei tundnud keegi väsimust. Oli kena nädalavahetus.
Laidoneri hobust patsutasime ka :-) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar